Известие

Collapse
No announcement yet.

Амортисьори

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Амортисьори

Здравейте колеги!
    Разпитах,прочетох тук там и както почти винаги става все противоречиви мнения...
    Искам да си сменя амортесьорите на колата 145 2.0ТД 1997г.
    Въпроса ми е следния...гледах цените на новите амортесьори варират, като започват от 80 лева...но пък гледах и на 2-ра употреба там са около 20-30 лева ... и до колкото разбрах има възможност да бъдат рециклирани. Някой възползвал ли се е от тази възможност, отдачно ли е и къде в Сф ми препоръчвате да отида ако реша да си взема 2-ра употреба и да ги рециклирам или пък да рециклирам мойте ?

Това "амортресьор' нарочно ли си го написал, защото се пише "амортисьор" )
    Alfa Romeo 146 1.4Junior; Alpine 113BT; Hertz
    sigpic

Comment

Купи си нови и повече няма да го мислиш докато я караш тая кола.

Comment

ами моя правописна грешка, извинявам се ... и все пак говорих с един колега от форума и той каза, че си е купил нови...карал ги е по-малко от година и са се скапали,друг негов познат си взел 2-ра и ги "напълнил" (каквото и да значи това) и все пще карал с тях ... ?

Comment

Всичко зависи от карането и от пътищата. По нашите родни пътища е напълно възможно да прецакаш и чисто нови амортисьори за отрицателно време. По принцип новото е за предпочитане пред възтановеното , но все пак всичко се опира до финансова гледна точка. Доколкото съм чувал маслените амортисьори могат да се възтановят за газовите не знам.
          Alfa Romeo 146 1.4Junior; Alpine 113BT; Hertz
          sigpic

Comment

В работата служебните коли са Фият Сейченто и им се правят амортисьори на 5-6 месеца, като всеки път се заменят с нови. В наща държава всичко може да се очаква! Аз например онзи ден отивам на работа, улицата в дупки, връщам се от работа те направили всичко в кръпки ама само изрязано (още по-зле от дупките, че тях поне им бях хванал цаката) днес минавам с 10км за да не се нацепа, то пък ги напълнили и малко по надоло радостен, че няма дупки, хоп кръпки на друг участък, на който естествено няма значи предупреждаваши за наличието на ремонти по пътя...
            Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
            Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
            Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

Темата за дупките и кръпките е безкрайна наистина...това няма скоро да приключи в родната ни мила България...именно за това пък и от финансова гледна точка, мисля да проуча къде и до колко добре рециклират амортисьори в София и да си купя още един чифт, за да сменя мойте...

Comment

Working...
              X